gotowane mini serniczki, Ciekawostki i Przepisy Kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
GOTOWANE MINI SERNINCZI Elfi:)mw.Składniki:1 kg twaróg,1 kostka margaryna,1 szklanka cukier,0,5 szklanki mleko,1 opakowanie budyń śmietankowy,80 sztuk herbatników,2 jajka,czekolada do polaniaTłuszcz rozpuszczamy i lekko studzimy. W tym czasie zmielić twaróg - blenderem , mikserem albo przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Najpyszniejszy jest zwykły twaróg w kostkach dlatego nie używam żadnych zmielonych twarogów w kubełku.Gdy twaróg już przemielimy dodać jajka, cukier i rozpuszczoną margarynę - wymieszać. Całość przelać do garnuszka i gotować na małym ogniu. W tym czasie w połowie szklanki mleka rozpuścić budyń i gdy masa zaczyna bulgotać wlać go do reszty. Mieszać na małym ogniu aż do zagotowania całości.Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim równo i ciasno obok siebie herbatniki (połowę czyli ok 40).Masę wylać ostrożnie na środek i delikatnie rozprowadzić łyżką na całość. Uważaać aby herbatniki się nie rozjechały. Po wyrównaniu masy na wierzch ułożyć pozostałe herbatniki - tak samo jak na pod spodzie. Należy pamiętać aby herbatniki układać w jedną stronę bo potem będziemy to ciąć w kawałki .Odstawić na godzinkę do stężenia i wystudzenia. Następnie wierzch polać czekoladą i pokroić w małe serniczki - smacznegoŹródło: galeriaprzepisow.pl [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • radiodx.htw.pl
  •